loading.gif
mobile-banner-bg

Eyüp’teki Dev Projeye Start Verildi…

...
07 Mayıs 2011 - Cumartesi

Nikah Sarayı-Kültür Merkezi’nin Temeli Atıldı İstanbul’un incisi Eyüp için birçok önemli projeye imza atan Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısında yapılacak yeni Nikah Sarayı-Kültür Merkezi‘nin temelini attı…

Temel atma törenine, Ak Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Bürge, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı Başkanı Seçkin Turan ve Eyüplüler katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi:

 “Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz… Eyüp’ü cazibe merkezi haline getireceğiz, vizyon projeleri hayata geçireceğiz demiştik… İşte birinci projemiz… Başarılı mimarımız Emre Arolat’ın ödüllü projesi için bugün start veriyoruz… Mayıs ayının sonunda Yeşilpınar’daki dev eğlence merkezinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz… Şimdi temelini attığımız Nikah Sarayı-Kültür merkezimizi inşallah önümüzdeki yıl  açacağız… Nikahlar ve kültürel etkinlikler için büyük salonlara ihtiyacımız vardı… İlçemizdeki sanat etkinlikleri, panelleri, seminerleri her türlü aktiviteyi gerçekleştirecek yer bulamıyorduk… İşte muhteşem Haliç manzarası eşliğinde görkemli, çok amaçlı, harika bir proje… Dev salonları, çağdaş mimarisi, restoranları, kafeleri, alışveriş merkezleri, yürüme parkurlarıyla dört dörtlük kompleks bir yapı… Eyüplüler her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Bunun için bizler üzerimize düşen görevlerin en fazlasını, en mükemmelini yapabilmek için çalışıyoruz… Bu projenin mimarı Emre Arolat’a, proje için emek veren Belediyemizin önceki yönetimine çok teşekkür ediyorum…”

Açılışta söz alan Nikah Sarayı-Kültür Merkezi’nin mimarı Emre Arolat ise, şöyle konuştu: “Biz mimarlar bir projeyi tasarlamadan önce hayal ederiz… Hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz güzel projeler arasında kamu kuruluşlarının sayısı ne yazık ki çok azdır… Kamu  genellikle mimari tasarımlara çok fazla önem vermez… Bu proje benim meslek hayatımın en önemli kilometer taşlarından biri… Hem çok heyecanlıyım, hem de çok mutluyum. Bu güzel ilçenin, bu güzel coğrafyanın içinde Eyüp Sultanlılara layık, çevre dostu  güzel bir panorama çiziliyor.”

Eyüp Belediyesi Nikah Sarayı-Kültür Merkezi’nin açılışına katılan AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Bürge de  “Eyüp benim için çok önemli bir merkezdir… Benim ilk göz ağrımdır. Mesleğe Eyüp’te öğretmenlikle başladım. 4 dönem Bayrampaşa’da görev yaptım. Proje, son derece işlevsel, çağdaş, kent kimliğine yakışan, ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacak estetik bir yapı olacak… Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, “Eyüp’ün en önemli eksiklerinden birinin kültür merkezi olduğunu ve bu güzel proje sayesinde Eyüp’teki öğrencilerin, sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin,  tüm Eyüplülerin kültürel, sanatsal etkinleri takip etme ve gerçekleştirme imkanı bulacağını” söyledi.

Nikah Sarayı-Kültür Merkezi Temel Atma töreninin ardından davetlilere lokma tatlısı ikramı yapıldı.